HVEM ER JEG?

Jeg hedder Tina Lund  og underviser yoga her i København. . Jeg har 11 års erfaring i at undervise - primært i ashtanga yoga, men de senere år har jeg også undervist vinyasa yoga og er inspireret af både ashtanga, hatha yoga, yin yoga og vinyasa flow.

Mine klasser er som oftest en blanding af blidere, længere stræk og serier af dynamisk flow. Jeg stræber mod ro til at arbejde med kombinationen åndedræt og fysisk alignment og plads til at den enkelte elev kan finde sin egen måde at lave yoga på. Jeg lægger vægt på at undervise enkelt og ærligt og skabe en koncentreret men afslappet stemning, hvor alle kan føle sig velkomne uanset udgangspunkt. Og hvor det også er tilladt at grine lidt af det hele ind imellem. 

Med min undervisning håber jeg at kunne videreformidle, at arbejdet med kroppen altid er vigtigt uanset udgangspunkt og bidrage til, at folk bliver mere bevidste om deres krop og åndedræt og finder øget velvære i deres hverdag. Jeg håber, at mine elever oplever mine timer som et rart men også udfordrende afbræk i dagligdagen, der giver både kropsligt og mentalt fokus, som der kan bygges videre på, også udenfor yogamåtten. ​

 

HVILKEN BAGGRUND HAR JEG FOR AT UNDERVISE?

Jeg har en RYS-200 Yoga Alliance-godkendt yogauddannelse. Desuden har jeg bestået 200 timers anatomi, fysiologi og patologi hos læge Ole Købke og gennemført yderligere 50 timer i bevægeapparatets anatomi, også med Ole.

Et hurtigt regnestykke afslører, at jeg har undervist over 2000 hold, siden jeg i startede med at undervise i aftenskoler, virksomheder og motionscentre. I dag underviser jeg firmahold og i det hyggelige Fysisk Form på Vesterbrogade.

"To teach is to learn" har en klog person sagt på et tidspunkt, og jeg kan kun give vedkommende ret. Det er en konstant læreproces, en konstant udvikling og reflekteren over at gøre det lidt bedre og gøre det lidt mere til sit eget. 

En vigtig del af at undervise er at man også selv får trænet. Jeg har trænet mindst lige så meget, som jeg har undervist og har deltaget i mange workshops, både ashtanga og andet – og skal der name droppes lidt må det først og fremmest blive Richard Freeman, Michael Stone, Louise Ellis, Hamish Hendry, Mark Darby, Stefan Engstrøm, Mitchel Bleier og Jordan Bloom, samt inspiration fra navne som Jo Tastula, Sienna Sherman og Elena Brower.